Németh Autószervíz - Minőségi autójavítás rövid határidővel kedvező áron

regi-uj-autojavitas

Autóklíma javítás Győr

A járműklíma töltést egy automata gép segítségével végezzük mely a megadott töltési mennyiséget pontosan beavatkozás nélkül a saját belső mérlegének segítségével tölti be. De mindenek előtt meg kell állapítanunk a klímagáz hiányának okát. A legtöbb esetben, hacsak nem karosszéria javítás miatt a hűtőközeget lefejtették, a hiány oka szivárgás.

A klímarendszer feltöltése előtt minden esetben meg kell győződnünk arról, hogy a rendszer nem szivárog-e. Ha igen meg kell keresnünk a szivárgás okát és azt megszüntetnünk. Ez nem csak a környezetvédelem miatt fontos, de a gépjármű gazdájának és a javítónak is érdeke, hogy a javítás ne csak átmeneti legyen. Első lépésben a nem működő klímaberendezést megvizsgáljuk szemmel látható sérüléseket és hibákat keresve. A klímagéppel lefejtést végzünk a rendszeren és megállapítjuk a rendszerben a hűtőközeg mennyiségét. Ha kellő töltet kellő mennyiségű volt és mégsem működik a rendszer, villamos és vezérlési oldalról vizsgáljuk és kijavítjuk az esetleges hibákat. Amennyiben a kellő töltetmennyiség nem volt a rendszerben elkezdjük a szivárgás okának keresését.

Első lépésben az részegységeket UV fény segítségével nézzük át, így ha az előző töltés alkalmával szivárgásjelző folyadékkal dúsított közeget töltöttek a rendszerbe könnyen megtalálhatjuk a szivárgás helyét. Amennyiben ez nem jár sikerrel tisztított, szárított nitrogénnel nyomáspróbát végzünk melynek során szivárgáskereső spray alkalmazásával vizsgáljuk a részegségeket és csatlakozásokat. Ha a veszteség nagyon kicsi és a nyomáspróba nem vezet eredményre valamint korábban nem töltöttek a rendszerbe UV adalékot és ezt sem tudjuk a keresésben felhasználni, feltöltjük a klímarendszert és UV folyadékot adagolunk hozzá. A klímát üzembe helyezzük és használat után a szivárgás helye láthatóvá válik a lámpa segítségével. A hiba lokalizálása után a rendszert ismét lefejtjük a hibát kijavítjuk és nyomáspróba után a megfelelő mennyiséggel feltöltjük. Ezután a jármű klímaberendezése használatra kész és a tulajdonosnak átadjuk. Amennyiben a megrendelő kéri, elvégezzük az egyéb karbantartási munkákat melyekről bővebben olvashat oldalunkon.

alapitva

ELÉRHETŐSÉGEINK


Németh Autószervíz

Helyiség: Győr
Cím: Római út 33.
Irányítózsám: 9027
Telefon: +36-30/091-2021
Fax: +36-96 / 519-808
Email: szerviz.nemethszerviz@gmail.com


Nyitva tartás

Hétfő-péntek: 8:00 - 16:30
Ebédidő: 12:00 - 12:30
Hétvégén: Zárva